Aanmelden

Uw kind mag vanaf 4 jaar naar school. In ons land moeten alle kinderen naar school als ze vijf jaar oud zijn. Ze zijn vanaf dan leerplichtig. Deze leerplicht is wettelijk vastgelegd. Als uw kind drie jaar oud is krijgt u vanuit de overheid  een informatiebrochure, daarin staat al veel informatie die u kunt gebruiken bij het kiezen van een basisschool. Vanaf drie jaar is het ook raadzaam om uw kind te gaan inschrijven.

Wij stellen het erg op prijs als ouders/verzorgers een bewuste keuze maken voor onze school, of u nu al woonachtig bent in Breda of omdat u door verhuizing in de wijk IJpelaar komt te wonen. Op www.scholenopdekaart.nl kunt u alle relevante informatie over de school vinden. Het is ook mogelijk om op deze site verschillende scholen te vergelijken. Mocht u dan nader kennis willen maken met onze school, dan bent u natuurlijk van harte welkom. U kunt hiervoor een afspraak maken met onze directeur Lorian Roos of onze IB-er Anniek van Kan. U kunt hiervoor bellen met de school of een mail sturen naar kbsdeburchtgaarde_info@inos.nl. In een persoonlijk gesprek kunnen wij u dan een totaal beeld schetsen van de school, eventueel gevolgd door een rondleiding. Dit gesprek is vrijblijvend, u bent natuurlijk vrij om meerdere scholen te bezoeken. Uw zoon of dochter is ook welkom bij het gesprek en de rondleiding. Mocht na het gesprek blijken dat uw zoon/dochter hier geplaatst kan worden, krijgt u schriftelijke informatie mee over onze school en een inschrijfformulier. U kunt dit formulier invullen en aan ons retourneren zodat wij de inschrijving in orde kunnen maken.

Wanneer u uw kind met dit formulier hebt aangemeld, neemt de leerkracht voordat uw zoon of dochter bij ons op school komt, contact op om kennis te maken. Hij/zij vertelt dan over hoe het gaat in de klas en spreekt met u oefenmomenten af waarop uw kind mag komen oefenen vóór zijn/haar vierde verjaardag.